Translate

уторак, 31. мај 2011.

Dobar dan tugo


Tu sam ja negde...pratim sve Vase postove i Vas rad, ali kad god ruka krene prema tastaturi u zellji da otkuca duhovit komentar, um je spreci...ne mogu, ne mogu.Vec preko mesec dana prolazim kroz izuzetno tezak period zivota, pun bola a odskoro i tuge.Tatina bolest, pa zatim i operacija tumora, mamina sve naprednija senilnost....a sada i smrt mog svekra, coveka koga sam volela i neizmerno cenila.Umro je, za mene,poslednji autoritet.Tuga u meni je ogromna, a nisam verovala da dusa moze ovako da boli.
 Zahvaljujem se Snezani Lazic, Sanji Vucetic, Sari Romano na brizi i podrsci, od srca.A ovi radovi su nastali na nagovor Biljane Novkoski, koja nije odustajala dok me nije pokrenula.Hvala ti Biljooooooo.
 Ove daskice i casa su poklon divnim sestrama koje su negovale moga tatu.

 A ove teglice, sada, kao sto mozete videti , kompletirale su, skoro odradjenu policu.
 Skupila sam snage da Vam se javim, u zelji da ne ispadnem nekulturna.A znam da cete razumeti moje cutanje.Nisam osoba koja ume da se nosi sa tugom, pa su moji radovi i silne druge obaveze koje sam sebi natrapala na vrat, nacin da se izborim , vratim svoj optimizam i od svega oporavim.
 Sve Vas puno pozdravljam i ljubim, ....Vasa Aleksandra

15 коментара:

Анониман је рекао...

Niko nije rođen sa veštinom "lakog podnošenja tuge" . Dokle god čovek nekoga voli ,postoji mogućnost i za bol i tugu. Moj savet ,iz ličnog iskustva,je da prihvatiš i ispoštuješ svoja osećanja,ali znaj da nisi izgubila nikoga sve dok ga voliš ,bez obzira da li je živ ili ne. :) Ljubav ne nestaje,duša ne nestaje ,odlazi samo telo i mogućnost da vidiš onoga koga voliš. :) Smrt je sastavni deo života . Onaj ko najduže živi ,najviše dragih ljudi isprati u svom životu. To treba samo prihvatiti kao normalno . Treba da budeš sretna što si imala priliku da budeš deo života osobe koju toliko ceniš i poštuješ,i da nastaviš svoj život najlepše što možeš. Uvek se stavi na mesto osobe koja odlazi . Ja ,ne bih volela ni želela da iko plače za mnom ,niti da ikoga tuga parališe u radu i življenju sopstvenog života,a verujem ni ti . :) Ljubav je neuništiva,zato napred u svoj život sa punim jedrima i samo voli svoje roditelje dokle god ste zajedno ,u kakvom god stanju bili ,prijaće i tebi i njima bezrezervna ljubav . Imaš moje puno razumevanje i još veću podršku! Živi! :) :*******

jasna је рекао...

Baš sam se pitala što je s tobom.
Vjeruj mi, prolazila sam kroz ovih par mjeseci vrlo slične stvari i mogu stvarno reći da znam kako ti je.
Ipak,sve ružno će kad-tad proći, a tvoj kreativni rad će ti u tome pomoći. Radovi su ti odlični, posebni. Drži se.

Анониман је рекао...

Draga Aleks moje iskreno saučešće i žaljenje zbog svega što ti se dešava u ovom turobnom razdoblju.
Radovi su ti prekrasni,sve pohvale!
Pusa i drži se.

Tatjana је рекао...

A joj Aleksandra,baš mi je žao zbog svega što ti se desilo u ovo proteklo vrijeme. Želim da bol i tuga koju osjećaš što prije prođu,a zamjene ih lijepe uspomene!Drži se,mi smo uz tebe i nemoj prestati stvarati.
Tanja

Tanja E. је рекао...

Draga Aleksandra, sem se že spraševala, kje si... žal mi je, da preživljaš tako težke dni. Ko duša boli, boli res vse..., želim ti, da v tvoje dni čimprej posije tudi kakšen topel žarek in te prijazno poboža. Drži se! Izdelki pa so čudoviti! Lepo te pozdravljam.

Lenka је рекао...

Draga Aleksandra čini mi se da si ti izuzetno jaka žena i da ćeš uspešno prebroditi ovaj težak životni period. Porodica je svakako najveće životno blago, a naša deca razlog da se uvek podignemo i idemo dalje. Radovi su ti kao i uvek fantastični, sveži, interesantni.

Suzana је рекао...

Iznenadila sam se čitajući post, moje saučešće za pretrpljeni gubitak i svu bol kroz koju moraš proći. Dobro da imaš Biljanu i da te "gurnula" iz preduboke tuge. Radovi? Predivni kao i uvijek!

Sanja је рекао...

Draga moja, radeći nešto i pomažući drugima, pomažeš sebi! To je pravi put i nemoj stati, gledaj prema naprijed i ne okreći se! Život je prolazan i ne znamo kad će stati, a za ovozemaljski rastanak sa voljenom osobom nikad ne možemo biti dovoljno pripremljeni! Bez obzira na sve ne treba se predati tuzi i zatvarati u četiri zida! Dobro je da imaš osobe koje te potiču da radiš ono što najbolje znaš, jer pogledaj samo sve ovo što si napravila, prekokrasno je sve!
Zagrljaj

Sandra је рекао...

Draga Aleks, želim ti puno snage u teškoćama kroz koje prolaziš, da te čuva dragi Bog i pruži ti utjehu. Radovi su ti lijepi, čuvaj sebe, velika pusa:)

Marta је рекао...

Muy bonitos todos tus trabajos, felicidades.
Besitos desde España

eda је рекао...

Joj, teško mi je i pročitati što te sve snašlo i kroz što prolaziš... želim ti svu snagu ovoga svijeta da što hrabrije i bezbolnije prebrodiš ove trenutke, divno je imati tako dobre prijatelje koji te istinski vole i daju snagu.. radovi su ti zbilja predivni, šaljem ti jedan veliki zagrljaj iz Splita

KIKA '56 је рекао...

-Draga moja,prije svega moja iskrena sućut zbog gubitka tebi drage osobe,,,s tobom sam u mislima,ne samo ovog trenutka nego stalno,,,poslala sam ti poruku kad sam saznala kroz što prolaziš,,,
-nedostajala si...

Blaženka

Biljana је рекао...

Zao mi je, budi hrabra i naravno stvaraj i dalje svoje prelijepe kreacije:-)
Velika pusa i pozdrav iz Rijeke

eda је рекао...

Samo da nadodam, onaj komentar što si mi ostavila jako me razveselio!! Baš sam radosna zbog tebe kuharice moja draga...

Unknown је рекао...

Hvala Vam svima neizmerno na divnim i predivnim recima podrske i razumevanja.Sta bih bez Vas? Edo,nekada nas ne pokrenu reci, vec tudja dela, hvala Ti.Drago mi je Vam se moji radovi dopadaju, jer u ovom momentu, to mi je spas.Jer se i moj zivot , u ovom momentu , punom sivila, vracaju BOJE. Veliki pozdrav i poljubac od mene VAMA.