Translate

уторак, 5. јул 2011.

Dve kruske i njihova zla sestra

Secate se sigurno onih starih slika engleskog lova, lovaca, konja, pasa....E....takva jedna visila je na zidu, dugi niz godina u hodniku nase "stare" kuce.I visila bi i dalje, da nije mene i da nije dopala meni u ruke.
Ma odmah sam znala sta ce biti na njoj i kako ce izgledati.
nastupilo je bojenje, BRAON, krakel klasik, mishmash bele i oker boje....raspucavanje, bas kako sam zamislila, a onda salveta.Jos malo oker boje, tu i tamo, iscepkani delovi salvete, opet tu i tamo, prskanje braon bojom iiiiiiiiiiii to je to.
A sada zasto DVE KRUSKE I NJIHOVA ZLA SESTRA? Kako bi mi se motivi uklopili, onako kako ja hocu, jer moze samo kako ja hocu ( ovo vazi samo za moj rad), desni motiv kruske sam morala da zalepim licem na dole, znaci naopacke.Posto pri lepljenju koristim metodu, celofan, salveta, voda, fajtanje,.....desavalo mi se u pocetku da salvetu nalepim naopako i tada sam primetila da se osusena ne razlikuje od one koja je zalepljena licem na gore.Poucena iskustvom iskoristila sam ovaj metod.ALI....ova salveta je posle susenja bila bledja....i to dosta....Nije me to pokolebalo, vec sam hrabro nastavila dalje i pristupila lakiranju, jer sam znala da ce joj lak koliko-toliko vratiti boju...sto se i desilo.Ispalo je, po meni jaaaaaaako interesantno.A moj najstariji sin , Nemanja, dao joj je vrlo originalno ime.I tako, sad u letnjoj kuhinji imamo civiluk sa IMENOM.Cica Mica i gotova prica.
Veeeeeliki pozdrav od mene iz , nadam se, uskoro, suncem okupane Sumadije.

10 коментара:

Анониман је рекао...

Dobar ti je naslov,hehehe!
Rad koji si napravila izgleda perfektno, pukotine su ti se raspucale za 10, motiv je prekrasan, ma sve je super! Bravo draga Aleks!

Pusa iz snčane Rijeke:)

Prirodna је рекао...

prekrasno :) :)

KIKA '56 је рекао...

-reći ću samo to da se obradujem kao malo dijete kad vidim tvoj novi rad,,,divno,,,

Unknown је рекао...

Zondra-divna si, kao i uvek
Medena-hvala ti
Blazo-ti si moje SRCE

jasna је рекао...

Odlično se raspucalo, a da nisi ništa rekla, ne bih ni primijetila tu zlu sestru. Dobro si me nasmijala.

Tatjana је рекао...

Sve je dobro što veselo završi.Naslov je super originalan,a lišće izgleda kao pravo.Nema tu nikave zle sestre...možda smotane ili nekoncetrirane,ali zle nikako!

Анониман је рекао...

Алекс душо како си све лепо објаснила мислила сам да чу и ја сад израдити такву лепу слику,али...све је то за мене научна фантастика... али једног дана ипак пробачу :))
Мајсторски си ово средила,свака ти част...
Прими многу бакнежи од сончевата Македонија

Good Ghost је рекао...

lepe su ti kruškice, ali zašto zla sestra? nek bude ružno pače
pozz

Unknown је рекао...

Dete je dalo civiluku takvo ime....i to je to.Hvala Vam svima sto komentarisete

Marina је рекао...

Lijepo :) A vidi se da dijete ima maštu :)