Translate

четвртак, 10. новембар 2011.

Nesto drugacije

Kada odrastas u kuci gde je rucni rad, svake vrste, sastavni deo zivota, onda je on , cinjenica i deo tvoga zivota.I volim da heklam, strikam, sijem, vezem.Radeci tako nesto, javljaju mi se divne slike moga detinjstva, kada mi je jedina briga bila, kako napraviti neku sprdnju, a ne biti uhvacena.
Kada su mi moji roditelji doneli, njihov stalak za vez, sa sve goblenskim platnima, koncem, semama i nedovrsenim goblenima, knedla mi je bila u grlu, a suze u ocima.Setila sam se tog svog detinjstva,te lepote, topline, lakoce u dusi.
E sada o goblenu.Slika naseg svetski poznatog slikara Save Sumanovica  'Sidski sor u snegu'. Tata je njega zapoceo nekada davno i napustio zbog slabog vida.Zato sam smatrala za svoju slatku obavezu da ga zavrsim .To sam i uradila, malo sam se napregla, pozurila i zavrsila tacno na vreme, kako bih mu ga predala kako poklon za njegov 79-ti rodjendan.Kakva je to radost bila, suze, bura osecanja......Jos jednom su se nase ruke slozile i odradila goblen koji se, bar po meni, radi samo jednom u zivotu.

11 коментара:

eda је рекао...

Joj, Aleks, koji divan poklon si mu darovala!!! Sigurna sam da mu znači više nego išta na svijetu.. ma koja si ti dobra duša!!!

Pepeljuga s' Juga је рекао...

Kazu da se kod tih velikih i teskih goblena pravi namerno jedna greska, al samo ti da znas :) Nemam iskustvo s vezenjem (znam samo pokrstice) ali divim se strpljenju :))

Tatjana је рекао...

Dinva gesta i blago tati na takvoj kćeri!

Ika Verunica је рекао...

Za raditi goblene treba puno i vremena i živaca..
Svaka čast, lijepo je da si ga dovršila.

Marija је рекао...

Meni su se oči zacaklile, jako mi je drago da je poklon na vrijeme dovršen, a kakav poklon, divota...

Анониман је рекао...

Prekrasno! Vjerujem da ga ništa nije razveselilo više od tvog dara koji si s toliko ljubavi izradila baš za njega!
Ugodan ti vikend draga!:)

Tina Maxima је рекао...

divna prica..

Prirodna је рекао...

prekrasan prekrasan poklon, uspomena, ukras za dom i jednostavno - zrači nekom toplinom :) :)

Miki је рекао...

Prelep goblen i ocu poklon.I ja sam kao mala radila ponekad goblene,imam ih nekoliko,jednom ću ih postaviti na svom blogu,jer imaju sentimentalnu vrednost.

Biljana је рекао...

Ma, prekrasno, kako si ti dobra:-)
Nisam znala, da postoje seme za goblen i od Save Sumanovica, slika je fantasticna. Ja, sam upravo, jedan moj goblen stavila opet na zid. Gobleni, definitvno bude uspomene:-)

Good Ghost је рекао...

Jako dirljiva prića sa sretnim završetkom. Čitajući mogla sam da osetim sve tvoje osećaje koje si proživela. Gobleni su prekrasni
Draga na mom blogu te čeka nagrada :))